23.5 C
Malaysia
Tuesday, October 19, 2021

Gua Dalam Air Yang Mungkin Tidak Pernah Diterokai

Mereka yang pernah terjun ke dalamnya dan meneroka sendiri, mengakui ruangan dinding gua terlalu sempit dan memerlukan seseorang menanggalkan tong oksigen untuk melaluinya. Berlaku insiden ada mangsa terperangkap danmeninggal dunia kerana gagal keluar dari situ.

Jika kita hendak terokai dunia ini, beratus atau mungkin beratus ribu kawasan yang belum di terokai di dunia ini. Ada kawasan yang senang untuk kita pergi dan mungkin ada juga kawasan yang kita memerlukan peralatan khas untuk kita terokai.

Bagi kawasan ini, anda akan menjumpai lubang seluas 4 meter yang merupakan pintu masuk utama ke gua yang terletak di dalam air dan mungkin ini salah satu gua yang tidak pernah diterokai oleh manusia.

Menurut portal Zme Sciene, tempat ini boleh di katakan salah satu kawasan yang merbahaya bagi aktiviti selaman. Ini kerana merupakan salah satu lokasi mencabar bagi mereka yang gemarkan kepada cabaran.Terletak di Hays County, Jacob’s Well adalah sebuah lubang sedalam 100 kaki menjadi pintu masuk kepada gua bawah air yang sempit.

Mereka yang pernah terjun ke dalamnya dan meneroka sendiri, mengakui ruangan dinding gua terlalu sempit dan memerlukan seseorang menanggalkan tong oksigen untuk melaluinya.Berlaku insiden ada mangsa terperangkap dan meninggal dunia kerana gagal keluar dari situ.

Hanya beberapa orang bernasib baik berjaya keluar setelah dibawa arus lalu kembali melalui lubang masuk sebelum mereka terapung.

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini