23.5 C
Malaysia
Tuesday, October 19, 2021

M4rah PoIis Demi Pertah4an Suami Warga Pakistan

Seorang wanita sanggup membuat pr0uokasi terhadap p0Iis demi menyelamatkan suaminya, yang juga warga Pakistan yang memiliki dokumen paIsu ketika p3merlksaan p0Iis di Jalan Persiaran Kewajipan, Subang Jaya, di sini Rabu lalu.

Ketua P0Iis Daerah Subang Jaya, Asisten Komisioner Abd. Khalid Othman berkata,  kejadian berlaku sekitar pukul 7.26 petang ketika p0Iis membuat p3merlksaan terhadap dokumen lelaki asing itu.

“P0Iis meminta suspek menunjukkan dokumen pengenalan diri termasuk surat daripada Kementerian Perdagangan Antarabangsa dan Industri (MITI), bagaimanapun surat yang dikemukakan adalah paIsu.

“Secara tiba-tiba wanita tersebut meluru ke arah p0Iis lalu mengeluarkan kata-kata k3s4t dan merampas dokumen milik suaminya yang berada di tangan anggota p0Iis.

“Dia turut mempersoalkan p3merlksaan yang dilakukan pihak p0Iis terhadap suaminya itu termasuk cuba menyerang anggota itu,” ujarnya dalam kenyataan hari ini.

Ekoran kejadian itu, jelas beliau, pasangan suami isteri berusia 42 dan 33 tahun itu dib3rkas dan direman selama tiga hari bagi membantu siasatan.

Terdahulu, video berdurasi 1 minit 59 saat tular di laman sosial memaparkan wanita tempatan itu melakukan pr0uokasi termasuk menyerang anggota p0Iis yang bertugas. 

Sumber: Kosmo Online

Lihat Video : https://fb.watch/64gMbW2TE4/

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini