23.5 C
Malaysia
Tuesday, October 19, 2021

“Macamni Hantaran RM20K Berbaloi” Tular Video Gadis Pikil Sawit Dipuji

Aksi gagah seorang remaja perempuan mengangkat tandan kelapa sawit di sebuah kebun mendapat pujian netizen kerana pekerjaan itu kebiasaannya dimonopoli kaum lelaki.

Menerusi perkongsian seorang pengguna laman sosial Facebook yang kenali sebagai Shahrul Ann berkata, aksi remaja itu dirakam di sebuah ladang kepala sawit dipercayai di Negeri Sembilan.

“Ok yang ni real, gadis made in Malaysia, orang Negeri Sembilan.

“Semoga Allah permudahkan urusan adik dalam mencari rezeki yang berkat,” tulisnya semalam.

Dalam klip video berdurasi satu minit 11 saat itu memaparkan aksi remaja tersebut sedang mengangkat tandan kelapa sawit menggunakan sebatang besi sebelum membawanya ke atas bukit.

Turut kelihatan seorang lelaki yang dipercayai saudara remaja terbabit.

Rata-rata netizen memuji aksi remaja wanita terbabit yang tidak memilih kerja dan sanggup menceburi kerjaya lasak yang kebiasaanya dipelopori kaum lelaki.

“Terbaik lah dik, saya pun tak mampu nak buat macam awak, 1,000 dalam satu. Beruntung siapa yang dapat jadikan dia isteri,” kata Umi Aidaa.

Pada masa sama, netizen turut mengatakan remaja ini layak menerima hantaran tinggi jika dia masih belum berkahwin.

“Yang ni, kalau letak hantaran RM20,000 berbaloi, pandai seba serbi,” tulis Fahmi Manjung di ruangan komen. 

antara komen warganet seteah melihat video itu:

lihat Video :

sumber: Kosmo Online

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini