20.9 C
Malaysia
Tuesday, January 25, 2022

Nak Kerja Dah Tak Boleh, Bapa Muda Minta Bantuaan Sebak Bila Ditanya Isteri

Berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul. Begitulah nak digambarkan mengenai nasib segelintir masyarakat kita yang terpaksa mengharapkan ihsan orang lain untuk meneruskan kehidupan.

Seperti yang dikongsikan oleh seorang wanita di Fac3book dengan nama akaun, Acik Acik, menceritakan mengenai seorang bapa muda membawa kecil sedang buntu memikirkan bagaimana mahu mendapatkan bantuan.

Gendong anak cari bantuan

Berdasarkan status yang ditulis, lokasinya adalah di sekitar Alor Setar, difahamkan bapa muda mahu dikenali sebagai Zaid secara kebetulan terserempak dengannya dan terus bertanya bagaimana mahu mendapatkan bantuan.

Isteri di p3nj4ra sebab tiada permit

Menurut apa yang diceritakan, isterinya kini ditahan di p3njara kerana tidak mempunyai permit perjalanan yang sah. Hidupnya bertambah sukar apabila tidak lagi dapat bekerja berikutan kedai dia bekerja sudah tidak beroperasi sejak daripada PKP.

Taukey Cina kesian, bagi duduk free jer

Disebabkan kesempitan wang, Zaid hanya mampu memberi anak minum susu pekat. Simpati dengan nasib yang menimpa Zaid, wanita itu berharap posting di Facebook dapat membuka ruang agar ada insan sudi membantu bapa muda ini.

Difahamkan, dua beranak tersebut kini tinggal motel bajet secara percuma atas ihsan pemilik, yang juga kasihan melihat mereka tiada tempat berteduh.

Apa kata anda? Dah baca, sila share dan komen yang baik baik ya. Terima kasih

Sumber: OMM

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini