23.5 C
Malaysia
Tuesday, October 19, 2021

Subhanallah, Kucing Jalan Seakan Menangis Selepas Diberi Makan

Dapat dilihat keadaan kucing itu yang men4ngis ketika sedang makan, mungkin sudah berhari-hari ia kel4paran. Sed1h bila mendengar k3s-k3s kek3j4man terhadap haiwan jalanan yang semakin menjadi-jadi.

Meskipun huUkuman dikenakan, ia seolah-olah tidak memberi k3san kepada orang lain agar tidak menyiks4 haiwan yang tidak bersalah ini.

Haiwan yang tidak bertuan pasti sus4h untuk mencari makanan sendiri, selain tempat untuk berl1ndung. Ada kalanya mereka makan sekali sehari, dan ada juga mereka berlap4r hingga berhari-hari lamanya.

Seorang pengguna Facebook, Balinda Arifin telah berkongsi kisah sedih apabila beliau memberikan makanan kepada seekor kucing yang sedang kel4paran.

Mana tidaknya, kucing berkenaan dilihat meng4lirkan air mata apabila dapat merasa makanan, mungkin sudah berhari-hari ia dalam keadaan kelaparan. Ia sekaligus menyebabkan wanita ini serta suaminya menangis sama, mengenangkan nasib kucing jalanan itu.

“Allahuakbar menitik airmata bila tgk dia mkn sambil menangis.. Selalu saya bg mkn kucing kt bwh apartment tp kucing ni x prnh nmpk..

Tp td tetiba muncul Dr dlm hutan mem4nggil.. Nasib dia bij4k saya umpan dgn wetpud srh dia panjat pagar.. Dia trs panjat.. Suami ambik trs bg mkn.. Tgh ckp2 dgn dia tgk airmata dia meng4lir.. Dgn kita2 sekali men4ngis..”

“Ckp dkt dia mkn la syg.. Hari2 tggu dkt sini ya nnt mama bg mkn.. Sambil dia mkn keluar airmata.. Bila lap mengalir lagi.. Ambik peluk dia syg2 dia br dia ok x nangis dh..

Kecik lagi ni dlm umur 6bln jantan.. Saya panggil cikki.. Semoga dia dn semua kucing jalanan sihat dn sentiasa dilindungi”.

Hantaran wanita ini juga menjadi tular di Facebook, yang turut mendapat perhatian orang ramai yang bersimp4ti dengan keadaan kucing berkenaan.

Dikes3mpatan ini, orang ramai diingatkan agar tidak berlaku k3j4m terhadap h1dupan, termasuklah haiwan dan alam sekitar.

Sumber: ERA.JE

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini