23.5 C
Malaysia
Tuesday, October 19, 2021

Tetap Laksana SoIat Walau Sedang Sakit

Solat adalah tiang agama, dalam Islam mengerjakan ibadah solat adalah perkara yang wajib dilaksanakan oleh para Muslimin dan Muslimat.

Baru-baru ini, telah tul4r sebuah video di media sosial memaparkan seorang lelaki warga emas masih lagi g1gih mahu menunaikan solat walaupun dalam keadaan s4k1t.

S4kit macam mana pun, s0lat tak tinggal

Menerusi video yang dikongsikan, dapat dilihat lelaki warga emas yang sedang dirawat di hospita, berkervt-kervt wajahnya menahan ketika mahu melaksanakan solatnya.

Namun, walaupun dalam keadaan kesihatan yang kurang sihat, tidak menjadi alasan untuk dirinya tidak mengerjakan ibadah wajib tersebut.

Solat walau apa jua keadaan…

Rata-rata netizen yang menonton video tersebut berasa tersentuh dengan kecekalan warga emas tetap tidak mahu meninggalkan solatnya, walaupun dalam keadaan sakit. Kebanyakkannya, mendoakan agar pakcik tersebut cepat sembuh.

Semoga cepat sembuh…Semoga amalannya diterima… Begitu penting sekali beramal ibadat di dunia ini selagi nyawa dikandung badan, kerana di akhirat amal itulah yang akan dihitung bukanlah kekayaan dunia.

Sumber : siakapkeli

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini