23.5 C
Malaysia
Tuesday, October 19, 2021

Wartawan TV3 Kongsi Video ‘Parodi’ Jatuh Bot Versi Mat Salleh Yang Lawak

Gayanya yang bersahaja dan lucu sekaligus menarik perhatian wartawan Mohd Ishak Abdillah untuk berkongsi di laman Twitter beliau.

Adakah anda masih mengingati sekitar du atahun lalu dimana telah tular video Jurukamera TV3, Haji Abd Aziz Abdullah terjatuh dari bot ketika membuat tinjauan banji di Kg Merbau Menyusut, Terengganu.

Insiden itu tular berikutan reaksi wartawan TV3 Mohd Ishak Abdillah Ngah yang terkejut dengan kajidan tersebut dan secara sepontan bercakap dalam loghat Terengganu dan menjadikan video tersebut viral.

Video Asal “Abe Azih Jatuh Bot” Yang Tular

Terkini, video yang masih diingati niziten sekali lagi dijadikan parodi. Tetapi apa yang menariknya kali ini video tersebut dihasilkan oleh seorang Mat Salleh

Gayanya yang bersahaja dan lucu sekaligus menarik perhatian wartawan Mohd Ishak Abdillah untuk berkongsi di laman Twitter beliau.

Menerusi perkongsian beliau di Twitter, para netizen nampaknya terhibur dengan parodi yang dibuat. Selain itu, para netizen juga turut mengucapkan selamat bersara buat jurukamera TV3, Haji Aziz Abdullah yang bakal bersara 18 Jun ini selepas 26 tahun berkhidmat.

sumber:The Vocket

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini