23.5 C
Malaysia
Tuesday, October 19, 2021

Dek Mat Tiada Kedua Tangan Sejak Lahir Angkat Bendera Putih Undang Sebak Netizen

Sempena Kawalan Pergerakan di bawah Pelan Pemulihan Negara, baru baru ini di media sosial telah tular isu bendera putih, rata – rata menyokong usaha untuk mengangkat bendera putih jika mengalami kesusahan atau memerlukan bantuan.

Melalui perkongsian di page FB Malakat Tribune gambar seorang lelaki yang kudung tangan sejak dilahirkan telah tular, kerana mengangkat bendera putih. berikut adalah perkongsian Malakat Tribune:

Mohd Nor Abdullah atau lebih dikenali ‘Dek Mat’ yang tiada kedua-dua tangan sejak lahir terpaksa mengibarkan bendera putih di tingkap bilik sewanya di sebuah rumah kedai di Cheras (berdekatan LRT Cheras) untuk mendapatkan bantuan bagi meneruskan kelangsungan hidup dalam tempoh Kawalan Pergerakan di bawah Pelan Pemulihan Negara (PPN).

Dek Mat, 29 yang sebelum ini berdikari mencari pendapatan sendiri dengan berniaga nasi lemak kini terpaksa berhenti seketika kerana kurang pelanggan selain mengaharapkan bantuan bulanan dari Baitulmal dan Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM).

Jika ada yang ingin menghulurkan bantuan boleh hubungi dan boleh sumbang terus ke nombor akaun bank beliau seperti di bawah

017-2650700

1415829000055970

BSN

MOHD NOR BIN ABDULLAH

Melihat di ruang komen, kebanyakkan netizen ada membuat sendikit sumbangan untuk kemudahan Dek Mat

Sumber: Facebook Malaket Tribune

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini