20.9 C
Malaysia
Tuesday, January 25, 2022

Jika Itu Ketentuan Allah, Saya Lepaskan 2 Anak Comel Meskipun Berat

Apa perasaan kita apabila satu keluarga [email protected] C0vid-19? Pastinya perasaan geli.sah, sedi.h dan hi.ba menyelubungi diri kita. [email protected] v1rus ini, lelaki yang dikenali sebagai Ubaidullah ini mengalami m4salah [email protected]@ru yang hampir g4gal berfvngsi dan sangat [email protected] untuk pulih seperti s3dia kala.

Lelaki ini berkongsi cerita mengenai detik hit4m yang dilalui keluarganya. Paling terkesan, anak-anaknya yang masih kecil turut [email protected] pos1tif Covid-19. Namun, syukur Alhamdulillah, anak-anak dan isterinya telah [email protected] dari wad setelah 10 hari menjalani kuarantin dan rawatan di hospital.

“Ada yang hari emosi saya tak berapa okay… Lagi-lagi bila dr bagitau keadaan saya makin tak okay..”

Berdasarkan perkongsian ini, dia turut bercerita tentang parv-parvnya hampir tersvmbat dan hampir untuk ditidurkan di Un1t [email protected] Rap1. Bayangkan, kita terp4ksa berp1sah dengan anak-anak yang masih kecil dengan keadaan sebegini.

“Saya hampir ditidurkan dah, kalau masuk oksigen 100% tak okay, saya kena tidurkan. Alhamdulillah, bacaan okay, saya tak ditidurkan…”

Pilu sungguh hati ini dengan penderitaan yang dialami oleh Ubaidullah ketika menjadi [email protected] Cov1d-19. Ingatlah korang semua, w4bak v1rus ini bukanlah cerita dongeng, inilah realiti yang terp4ksa [email protected] ini lalui.

Menurut Ubaidullah, selepas 21 hari terlantar di hosp1tal, dia dibenarkan keluar [email protected] tetapi masih menerima [email protected] susulan di hosp1tal untuk pemer1ksaan lanjut.

Walaupun demikian, dia tetap bersyukur kerana Allah beri peluang untuk terus hidup dan menyifatkan ia seperti ‘keajaiban’ selepas melalui fas4 krit1kal sewaktu berada di [email protected]

Selain tu, dia turut berkongsi beberapa s1mptom yang dialaminya sebelum mendapat tahu bahawa dia posit1f Cov1d-19.

Dalam pada masa yang sama, dia juga meny3ru kepada orang ramai untuk membuat pemeriksaan uj1an [email protected] sekiranya mengalami s1mptom seperti [email protected] yang tidak kebah hampir seminggu, batvk yang tervk dan [email protected] untuk [email protected]

Katanya lagi, Cov1d-19 ini memberi k3san kepada setiap individu tidak sama dan tidak boleh dijangka. Dia juga menasihati orang ramai agar sentiasa menjaga diri, lagi-lagi individu yang beris1ko seperti [email protected] kr0nik, warga emas dan ibu mengandung.

sumber: Siakap Keli

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini