20.9 C
Malaysia
Tuesday, January 25, 2022

PADUUU…..MENGAWAAN 5 EKOR SATU MALAM

Seekor kuciing terpaksa diberikan drip glukosa selepas mengaawan dengan sekurang-kurangnya 5 ekoor kuciing betina dalam masa hanya satu malam ketika dilepaskan dari sangkarnya oleh petugas hotel haiiwan.

Xiaopi, kuciing yang berbaka Russian Blue telah ditinggalkan di hotel tersebut oleh tuannya, Zhao, di Wilayah Guangdong yang terletak di Selatan China.Menurut Zhao, dia sudah memaklumkan kepada pihak hotel bahawa Xiaopi masih belum dimandulkan lagi.

Harga seekor kuciing yang berbaka Russian Blue boleh mencecah sehingga ke RM5,167.

Zhao mula menyedari bahawa Xiaopi telah dilepaskan dari sangkarnya pada keesokan harinya selepas petugas hotel haiiwan tersebut pulang ke rumah.

‘Saya ingat mereka profesional, namun salah seorang daripada pekerja hotel itu tidak memberi Xiaopi makan pada waktu siang dan telah melepaskannya dari sangkar pada waktu malam’, tulis Zhao menerusi media sosialnya.


“Ye betul, kesemua kucing dibiarkan bebas untuk berlegar di kawasan premis dan kemudiannya pekerja tersebut balik.”Zhao mendakwa bahawa pekerja hotel tersebut telah menyalahkannya atas kejadian yang berlaku dan merungut bahawa sesetengah daripada pemilik kuciing betina yang lain tidak merancang pun untuk kuciing mereka melahirkan anak lagi.

“Mereka menunjukkan kekecewaan terhadap saya dan menyuruh saya menerangkan situasi yang berlaku kepada pemilik-pemilik kuciing betina tersebut,” katanya.

“Kucing saya sedang dalam keletihan sehingga perlu diberikan glukosa, dan semua ini salah saya?”.

Zhao kemudiannya mendedahkan bahawa hotel haiiwan tersebut telah meminta maaf dan menawarkan untuk membayar kos rawatan yang dikenakan ke atas Xiaopi.
“Mereka akan membayar pampasan kepada kesemua pemilik kuciing yang bunting sebanyak 500 Yuan (RM293), dan berjanji untuk menjual anak kuciing yang bakal dilahirkan bagi pihak mereka.

“Pemilik kuciing yang lain turut memberitahu pada saya bahawa mereka akan memberi anak kuciing atau 1,000 Yuan (RM586) jika kucing milik mereka itu bunting.” Kata Zhao.

Zhao menyatakan bahawa Xiaopi telah berjaya pulih daripada keletihannya itu dan berada di dalam keadaan yang stabil.

SUMBER : DAILY MAIL

Artikel Berkaitan

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here

Stay Connected

155,472FansLike
21,554FollowersFollow
15,442FollowersFollow
- Advertisement -

Artikel Terkini