Ingatkan Long Beach USA, Rupanya Di Malaysia.

Ingatkan Long Beach USA, Rupanya Di Malaysia.

26/04/2019 10:18 AM Off By admin

Jika dilihat pada gambar yang dikongsikan pasti ramai yang menyangkakan ianya seperti di Australia. Tetapi siapa sangka, pesisir pantai yang bersih ini sebenarnya hanya  di Malaysia iaitu di negeri Terengganu.

Baru-baru ini, tular di media sosial pesisir pantai indah itu yang terletak di Seberang Takir. Gambar itu dimuat naik oleh seorang bekas jurugambar, Nasir Ali memaparkan sebuah basikal yang berlatar belakangkan sebuah pantai yang begitu indah. Nasir juga merupakan anak jati Seberang Takir.

Untuk pengetahuan anda, Seberang Takir adalah sebuah perkampungan nelayan terkenal yang terletak di muara Sungai Terengganu.

Dalam pada itu, Nasir turut berkongsikan gambar jalan yang baru dibina di Kampung Seberang takir menuju ke Kuala Terengganu Drawbridge yang bakal menjadi tumpuan para pelancong.

Jambatan ini dijangka akan beroperasi sebelum Aidilfitri dan ia menghubungkan Seberang Takir dan Bandaraya Kuala Terengganu.

Apa pun, buat mereka yang ingin mengunjungi pesisir pantai indah itu di harap anda menjaga kebersihan kawasan tersebut. Siapa lagi yang akan menjaga keindahan pandai kita kalau bukan rakyat kita sendiri.