Instax Mini LiPlay, Kamera Dan Pencetak 2-Dalam-1 Terbaru Fujifilm

Instax Mini LiPlay, Kamera Dan Pencetak 2-Dalam-1 Terbaru Fujifilm

12/06/2019 2:29 PM Off By admin

Keluarga kamera segera Instax Fujifilm hari ini menerima ahli baru dengan penyertaan Instax Mini LiPlay. Sebelum ini, kali terakhir Fujifilm mengumumkan produk ialah Instax Square SQ10.

Bezanya kamera ini dengan produk sebelumnya adalah ia juga berfungsi sebagai pencetak gambar yang boleh dihantar dari telefon anda juga. Pendek kata, miliki Mini LiPlay ini macam anda miliki Fujifilm Square SQ10 dan juga Fujifilm Instax Share Sp-2.

Pada spesifikasi pengimejan, ia dilengkapi sensir sebesar 1/5″, agak kecil untuk kamera zaman ini dan ia menghasilkan imej pada resolusi sekitar 5MP.

Di belakang kamera ini ada paparan LCD untuk anda frame-kan gambar akna. Ada sejumlah butang kawalan yang boleh digunakan untuk menyunting gambar terus daripada kamera. Satu bateri penuh kamera ini boleh menghasilkan sehingga 100 keping cetakan gambar.

Salah satu keunikan produk ini adalah pada kehadiran butang mikrofon di depannya. Menggunakannya, ia akan merekodkan sehingga 10 saat. Bila anda cetak gambar, satu kod QR akan dicetak bersama gambar itu. Bila pengguna mengimbas kod itu, audio yang direkodkan akan dimainkan semula.

Fujifilm Instax MiniPlay dijual pada 14 Jun ini dan berharga USD160 (RM666).

Sumber: cnet