Isteri Tengku Muda Pahang kemalangan di Mersing

Isteri Tengku Muda Pahang kemalangan di Mersing

20/06/2019 6:31 PM Off By admin

KUANTAN – Cik Puan Muda Pahang, Cik Puan Muda Julita Aishah Abdul Latiff mengalami kecederaan pinggang selepas kenderaan jenis Toyota Alphard dinaikinya terlibat kemalangan dengan sebuah lori jenis Isuzu di Kilometer 25 Jalan Kota Tinggi-Mersing dekat Mersing, Johor kira-kira pukul 9 pagi tadi.

Kosmo melaporkan, Sementara itu, pemandu lori tersebut, Masod Daud, 53, yang berasal dari Mersing mengalami kecederaan patah kaki kanan akibat kejadian tersebut.

Pemandu kenderaan pelbagai guna (MPV) berkenaan, Mohd. Shafiq Shahdan Mohd. Ali, 24, serta pembantu rumah yang merupakan warga Filipina pula tidak cedera.

Ketua Polis Daerah Mersing, Superintendan Cyril Edward Nuing menerusi kenyataan berkata, kenderaan dinaiki Cik Puan Julita Aishah yang merupakan isteri Tengku Muda Pahang, Tengku Abdul Rahman Sultan Ahmad Shah itu dalam perjalanan dari arah Johor Bahru menuju Kuantan.

“Semasa tiba di tempat kejadian, dipercayai pemandu MPV telah memasuki laluan bertentangan lalu berlanggar dengan sebuah lori di bahagian sisi kanan.

“Pemandu lori telah dikejarkan ke Hospital Mersing.

“Cik Puan Muda Pahang serta pemandu dan pembantu rumahnya pula dikejarkan ke hospital di Kuantan (Hospital Tengku Ampuan Afzan),” kata beliau.

Ujar beliau lagi, kejadian tersebut disiasat mengikut Seksyen 43 (1) Akta Pengangkutan Jalan 1987.