Mangsa kemalangan terkejut lihat payung kuning

Mangsa kemalangan terkejut lihat payung kuning

26/06/2019 2:36 PM Off By admin

“Saya memang terkejut apabila melihat payung kuning dan beberapa individu bersongkok lilit putih menghampiri kenderaan selepas 10 minit selepas kereta saya terbabas.”

Demikian cerita Pegawai Penerangan Suruhanjaya Integriti Agensi Penguatkuasaan (EAIC), Jasliza Jamil selepas terlibat dalam kemalangan di Susur Persiaran Barat Ke lebuh Sentosa, Putrajaya ketika dalam perjalanan ke tempat kerja kira-kira jam 7.20 pagi tadi.

Sinar Harian melaporkan, jelas Jasliza, kereta Perodua Alza yang dipandu seorang diri itu tiba-tiba hilang kawalan ketika melalui satu selekoh dan terbabas ke tengah pembahagi jalan.

“Pada waktu itu memang hujan renyai dan selalu saya lihat orang kemalangan di kawasan ini tapi hari ini berlaku kepada saya pula.

Artikel berkaitan: Yang di-Pertuan Agong cemar duli bantu mangsa kemalangan

“Selepas itu saya duduk di bahagian belakang kereta dengan keadaan yang masih trauma dan tangan menggeletar tiba-tiba saya ternampak payung kuning menghampiri kenderaan.

“Kemudian saya nampak Yang di-Pertuan Agong dan baginda bertanyakan keadaan saya.

“Baginda turut menawarkan untuk membawa saya ke hospital tetapi saya ambil keputusan untuk ke balai polis terlebih dahulu,” katanya ketika dihubungi Sinar Harian di sini hari ini.

Kejadian tersebut telah dimuat naik menerusi laman Instagram rasmi Istana Negara kira-kira jam 8.30 pagi tadi.

Menurut hantaran pada laman itu, Seri Paduka Baginda dalam perjalanan untuk menghadiri Mesyuarat Pra Kabinet bersama Perdana Menteri, Tun Dr Mahathir Mohamad di Istana Melawati dekat sini.